top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEllen

REIS

We zijn in Jakarta! Exact 24 uur nadat we uit Barneveld waren vertrokken kwamen we aan op onze hotelkamer, waar we de komende 7 dagen in quarantaine blijven. En dan boffen we nog, want de quarantaine was tot gisteren 10 dagen... Maar daarover later meer.


Eerst de reis, want dat was een ervaring op zich. Het begon trouwens met een hele leuke verrassing: Nadat Arne en Elisa ons hadden afgezet op Schiphol, stonden ons lieve vrienden Eric en Brenda daar met Stijn en Cas om ons uit te zwaaien, wat een cadeautje!


Daarna ontstond de redelijk unieke situatie dat ik Jan alles liet regelen en als een volgzaam schaapje achter hem aan liep. Ik hoop dat hij ervan genoten heeft, want dat gebeurt niet zo vaak, iedereen die mij een beetje kent weet hoe graag ik me overal mee bemoei... Maar in dit geval was het vooral heel fijn om te weten dat hij dit al heel vaak gedaan heeft, de weg weet en heel goed Engels spreekt.

Toen begon het grote wachten en lange zitten, al viel de eerste lange vlucht naar Singapore me niet tegen. Oké, zelfs mijn aanzienlijke voorraad zitvlees bleek niet helemaal toereikend voor zo'n lange zit, maar met een film, een boek en behoorlijke periode slaap was het wel te doen. Ook de overstap in Singapore en de laatste anderhalf uur naar Jakarta verliepen soepel. Ik was inmiddels wel behoorlijk moe, maar we waren er ook bijna, nog even doorbijten dus.

Dat even doorbijten, bleek in totaal 4 uur wachten, wachten en nog eens wachten op ontelbaar veel exact dezelfde controles van ons reisdocumenten, test- en vaccinatiebewijzen. En dan was alles in ons geval ook nog gewoon in orde, dus kun je nagaan... We werden opnieuw getest voor corona en mochten uiteindelijk plaatsnemen in de rij voor de taxi naar het hotel. Ook dat duurde nog zeker een uur, maar toen waren we er na een half uur door het verkeer van Jakarta eindelijk. Lekker gedoucht

, nog even wat gegeten en daarna heel lang slapen!




174 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page